Personligt födelsedagskort till någon speciell

7 maj 2019: Personligt födelsedagskort till någon speciell.

Det bästa med att göra egna födelsedagskort är att man kan anpassa tema och färger efter mottagaren. Eftersom min mammas favoritfärg är turkos vill jag göra ett födelsedagskort med turkosa inslag.

Jag använder mönsterpapper från pappersblocket ”Celebration” från Marianne Design. Ett av papperen har ett blomstermönster i mitten som jag klipper ut. På baksidan fäster jag Foam Dots, skumgummikuddar.

Ett av de mönstrade pappren går i rött med vitt rutmönster som för tankarna till köket. Det passar perfekt för min mamma som älskar att laga mat! Det får fungera som bakgrund till det blommiga papperet. Jag fäster det köksmönstrade papperet ovanpå ett turkosmönstrat papper i storlek 15 x 15 cm. Även här använder jag Foam Dots. Det turkosmönstrade pappret klistrar jag på ett vitt cardstock i storlek 16 x 16 cm.

Jag bestämmer mig för att använda mönsterpappren på ett annorlunda sätt genom att skapa en 3D effekt. Från ett likadant blommigt mönsterpapper klipper jag ut några blommor som jag klistrar fast med Foam Dots. Effekten blir såhär:

Härefter stansar jag ut små hjärtan i ett matchande mönsterpapper. Dessa ska användas för att dekorera kortet. Om du inte har en hjärtstans (eller hjärtdie som du använder i stansmaskin) kan du förstås klippa ut hjärtan med en sax.

Här nedan ser du det färdiga resultatet! Jag har dekorerat kortet med Hobbydots-klistermärken som även kan användas till att skapa skarpa konturer. Avslutningsvis har jag dekorerat med röda och turkosfärgade paljetter. Lycka till med ditt personliga kort!

Materiallista

Papper

Cardstock linen carton Smiles Hugs and Kisses 12×12
Marianne D 6×6 Paper pad Celebrations 32pcs

Dekorationer
Hobbydots sticker 13 – Mirror 2 pcs (22 colours)
(Liknande paljetter) Sequins cup regular (12 colours)

Övrigt 
Foam dots 3 mm outer box

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s