Kortvikningsspecial!

8 maj 2019: Kortvikningsspecial!

Idag tänkte jag visar er lite olika enkla men effektfulla kortvikningar. Dagens inlägg har även ett klipp på Youtube (finns HÄR) där jag lite tydligare visar de olika vikningarna. Alla 3 vikningarna utgår från en kvadrat.

Squash fold
Vi börjar med ett stort kort med ”squash” vikningen. Här har jag använt squash fold utan att ändra den alls. Jag har i tidigare inlägg gjort ett kort med beskrivning hur man gör ett squash fold (inlägget finns HÄR).
Bilden nedan visar hur squash fold ser ut. En kvadrat med ett bigat kryss i mitten och en bigning som går diagonalt över hela arket.

Hela arket som jag gjort kortet av är 11″ x 11″ (jag har alltså skurit bort 1″ på två sidor). Bigningen i krysset är 5 1/2″. Dessa måtten kan man ändra hur mycket man vill bara krysset hamnar i mitten.
Kortet är soligt gult med små bin på och den söta flickan från Gorjuss.

När man öppnar upp så ser man squash folden.

Triangle corner pop up card
Nästa kort har också startat med ett cardstock som jag skurit ner till 11″ x 11″, men här har jag inte bigat diagonalen rakt över hela arket utan här har jag bigat de två översta med spetsen mot mitten. Jag har även skurit upp bigningen underst mot mitten.

Det här kortet har jag gjort i underbart lila med vackra papper från Precious Marieke. Framsidan är enkelt dekorerad, man kan enbart använda platta dekorationer här eftersom det blir undersidan när man öppnar upp kortet.

Jag stansade ut massor med fjärilar som fick bli kortets dekoration, just dessa är privata men Instila har många snarlika att välja mellan.

Double twisted easel card
Återigen har jag startat med ett 11″ x 11″ cardstock som jag har bigat ett kryss vid 5 1/2″. Den här gången har jag bigat diagonalen på de två översta delarna från ytterhörnen ner mot mitten. Jag har skurit upp bigningen överst ner mot mitten.

Jag har använt mig av bilder från ett block från Studio light, det finns massor med block hos Instila (HÄR) och antingen kan man göra som tillverkaren visar eller så använder man bilder och detaljer som man själv vill.

På filmen visade jag inte att jag har satt fast två stycken delar på staffliet (den delen som är uppvinklad). Man kan sätta valfri form här, bara de inte går över mittlinjen. Jag har valt två kvadrater som jag skurit till i cardstock.

Jag hoppas att ni blev inspirerade till att prova någon av mina enkla kortvikningar, eller varför inte ta och prova alla?
Ha det så gott!
/Anethe

Materiallista

Papper och cardstock
Jeanines Art Vintage flowers (rosa cardstock)
Yvonne Creations Spring tastic (lila, gul och vit cardstock)
Card deco Stipes Bright color (gult)
Precious Marieke Paperpack
Docrafts Xcut Metal effect sheets

Dies
Crealies XXL no 21 (cirkel med söm)
Crealies XXL no 22 (kvadrat med söm)
Crealies XXL no 53 (vågig cirkel)
Crealies XXL no 54(vågig kvadrat)

Stämplar
Gorjuss The little leaf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s