Arrowfold card (kortvikning)

13 maj 2019: Arrowfold card (kortvikning).

Här kommer beskrivning på hur man gör en arrowfold card kortvikning.

Kortbas: dubbelvikt 12×6 inches. Lägg pappret som bilden visar nedan så du har kortets baksida överst då du ska biga på framsidan för att få pil-effekten. Mät först ut mitten längst ner, 3 inches och sen på både höger och vänster mäter du ut 2 och 4 inches, jag har gjort små märken med bigarbladet men du kan använda blyertspenna om du hellre vill det. Nu ska du först biga från nertill mitten upp till kortbasens sidor (vid kortvikningen) både på höger och vänster sida.

Sen med hjälp av fingrarna så viker du ner innersta bigningarna. Nästa viks uppåt och sista viks neråt. Nu har du själva grunden. Biga för att få ihop kortet lite så det står av sig själv.

På baksidan har jag valt att limma på en bit cardstock för att göra en ficka till presentkort. Till mönstrade pappret så tar du en något mindre bit än 6×6 inches beroende på hur mycket kant du vill ha, mäter ut mitten och skär upp till höger och vänster kant för att få en passande triangel till pildelen. De bitar som blir över sätter du inuti baksidan, det du ser på mitt färdiga kort m silverhörnen på.

Jätterolig modell på kort så hoppas du blir inspirerad att prova du också. Här nedan kommer bilder på hur mitt kort blev

Pyssla lugnt!/ Benita

Materiallista

Papper

Cardstock

Mönstrat papper

Dekoration

Push-out bilder

Peeloffs

Hobbydots sticker 11

Shiny corners

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s