Morsdagskort

14 maj 2019: Morsdagkort.

Morsdag , det är väl rätt att få ha en alldeles egen dag där man blir lite bortskämd, kanske man slipper laga maten, eller får en riktigt god fika , barnen kanske har möjlighet att komma förbi och ha lite kvalitetstid eller om man har små barn kanske man kan få tid att göra något riktigt roligt tillsammans. Det viktigaste är att få tiden med varandra speciellt i dagens stressiga samhälle. Ring eller skicka ett kort, visa att vi bryr oss om varandra. Min Mamma har gått bort för länge sedan , så de här morsdags korten som jag visar upp idag , har jag gjort med tanken på henne fast hon inte kan få dem. / Ps: (Jag har satt texterna så de är avtagbara så man kan byta texten sedan till något annat 😉 /

Det första kortet gjorde jag med en fin vikning, som kan stå öppen så att allt det dekorerade syns hela tiden . Vikningen heter ” Gate Fold Card”.

Jag gjorde den i storleken 30*12 cm, jag bigade på 10*10cm ( ej inch) sedan delade jag de yttre vingarna på 5cm bigning och vek utåt 5 cm av vingarna. Därefter dekorerade jag insidorna , som också blir halva ytterkanternas framsidor med det snygga dekorations pappret från Flowers with a twist, som är dubbelsidigt , mitten delen valde jag i den lite diskret melerade rosa färgen, stämplade på nederkanten en fin bård från stämpel-setet ”Flowers with a twist” och stämplade på den överblivna delen av rosa pappret en hängande Vimpel, tog peel-off bokstäver till texten.

Till sidorna tog jag de söta mönstrade sko pappret som matchade perfekt till den glittrigt utstansade skon som jag limmade fast på den utstansade vita ovalens fram sida front, OBS! När man sätter fast ovalen på fronten så får man mäta före så den lilla ovalen kan stängas inne i den stora , alltså man får endast limma runt om den ena halvans yttre kant , för att den lilla ska rymmas innanför, så det går att stänga kortet.

Därefter satte jag fast en söt liten brun rosett snett ovanför skon och skrev ut texten Morsdag på fronten. På sidorna valde jag att dekorera med peel-off i både blåa bårder och små snirklar i silver.

På den andra fronten , den lite mindre utstansade ovalen i samma modell, där valde jag att dekorera med den fina glansiga peel-off fjärilen, som finns i fler pack och flera färger, jätte fina och användbara till många olika projekt.

Det andra kortet är lite mer traditionellt 15*15cm och dekorerad med den söta pappret från Wild rose Studio-Bellas Birthday”(den finns tyvärr inte kvar i webbutiken men det finns andra fina papperblock). Den här söta elefanten håller i en bukett blommor, även här valde jag att ha en peel-off fjäril , den satte jag på ett rosa slätt papper och klippte sedan ut den , ville att den skulle synas bättre och vara stabil när jag ville ha den en bit upp på pappret med 3 D kuddarna. Ett band tvärs över i avvikande färg , här i blått, sedan lite bling på sidorna , ett dubbbel hjärta i silver och återigen har jag använt mig av de stora snygga bokstäverna i peel-off, här valde jag färgen röd så det skulle matcha med det blommiga i pappret. Kort stommen är ett slätt färdigt 15*15 cm papper, men snyggast blir det med ett cardstock som man skär till den storlek man önskar.

Hoppas att du fick lite tips och inspiration :))

På återseende! / Marianne

Här kommer materiallistan:

Cardstock

Peel -Off- Fjärilar

Peel-Off- Bokstäver

Stämlar-Clearstamp-Flowers with a Twist

Stämlar-Clearstamp-RangerDylusionsDyalog set on the Edge

Dekorations-Papper-YvonneCreations

Peel-off-Bårder

Peel-off -Snirkliga–liknande

3D-Kuddar

Bling

Siden-Band

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s