Sport

28 juni 2019: Sport.

Sport – Fotboll
Diesen som jag använt är utgångspunkten för alla tre korten. En fotbolls sko. Det första jag täntke på var (då jag är från Göteborg) Änglarna och BlåVitt (IFK). När det var gjort, tyckte jag att en helrosa fotbollssko måste jag göra, det blir lite annorlunda. Sedan kom idé nummer tre och det blev med mycket mörkare färger. Än idag vet jag inte vilken jag tycker bäst om.

Kort 1 BlåVitt
Nedan ser ni de olika delarna som blivit utstansade.
Ett bas kort i ljusgrönt 15×15 där halva delen bigades.

Mörkare papper stämplades och fästes på halva framsidan. Målet sattes fast med vita ”pålar” och till slut fotbollen och de två skorna uppe vid högra krysset.

Halv cirkel fästes med 3d-kuddar minst 3mm längst fram på nederdelan för att möta halva kortet skall kunna stå upp.
Grattis eller namn eller vad som skall stå, kommer till när jag vet vem som skall få det. Jag har två kandidater så det blir svårt.

Kort 2 Rosa sport sko
Nedan det som jag använt. Mini stämplarna stämplade jag på den rosa skon som jag mörkade med distress oxide då jag inte hade något mörkare rosa papper hemma.    

När alla delarna var utstansade var det bara att sätt ihop kortet. Här blev det många blommor i skon som jag har i mina gömmor. Instila webshop har många fina blommor. Länk finns längre ner i materiallistan.

Kort 3 Mörk sport sko
Jag började med att embossa ett akryl papper (water color), men det går ju lika bra att färga det först och sedan embossa, embossing som jag gjorde med en stencil. Blöt pappret först så det blir böj bart. Embossa och torka pappret.

Här har jag använt olika färger i Oxide Spray. Torka mellan varje färg för att få det snyggast.
När allt var torkat tog jag lite nuvo embellishment mousse i färgen French Rose för att de embossade delarna skall synas lite bättre. På kortet längst ner i texten ser ni att jag även stämplat hörnen med stämpeln Doodle Flower. Använde färg expresso andra generation stämpling (Stämpla av en gång på ett papper stämpla nästa omgång utan att ta på ny färg på ditt papper).  Upprepa tills alla hörnen är stämplade.
Stämpeln är stor ca 12cm i diameter – glöm inte acryl block som bör vare i den större storleken. Ibland kan det vara svårt att få tag på, då brukar jag använda en oanvänd Bigshot Cutting Pad.

Skon stansade jag ut i svart CS och embossade skon med en stencil.
Använde Fresh copper, Indian gold och Pure Platinum. Tog på lite av varje både här o där tills jag blev nöjd. (Syns på sista bilden)


Disen Grunge Collection 2.0 nr.176, här tog jag akvarell papper. Färgade med Nuvo embellishment mouse i färgerna gold och copper. Därefter stansade jag båda disen. Med pensel, vatten och svart oxide färg, ”smutsade” jag ner guld färgerna så de blev mörkare.

  Nu är det bara att sätta ihop kortet enligt bild.

  PS. På skorna har jag snören. Dessa ”snören” är de band som sitter inne i dina kläder. (De skall inte ramla av galgen) Dessa har jag klippt av och använder dom i min scrapp och här nu då för att snöra skorna. DS

Roligt om ni fick lite ideér med fotbollskort när det nu är fotbolls säsong.
Scrappa lugnt och visa gärna upp era fina alster på Instilas FB sida Skapat med Instila. Är du inte medlem ansök om medlemskap. Här finner ni även en hel del tävlingar för er som gör kort med med material som finns i Instilas webshop med finfina priser.

 Material som använts

Cardstock
Linen storlek 12”     
Linen storlek A5       
linen storlek 4K         

Papper
Water Color Paper Kort 3 Liknande
Frosty ornament     Kort 2 
Summer Picnic        Kort 2 
Decoration paper silver kort 2

Dies
Circel XXL 84     kort 1
Hexagons    kort 1   liknande
Landscape (gräs)  kort 1  
Dies nr 175               kort 1     (Mål)
Sport Shoe               kort 1,2 o 3     sko
Alphabet lower case      kort 1   liknande   
Dies nr 176    kort 2 o 3 
Grattis    kort 2    

Stämplar
Clearstamp nr 363     kort 1    
Mini stamps flower    kort 2    
Doodle flower nr 31   kort 3   

Stenciler
Stencil nr 13   kort 3  
Stencil nr 14   kort 3

Färg
Archival   kort 1   (Svarta användes)
Distres oxide  kort 2
Distress oxide spray kort 3
Nuvo embellishment mousse kort 3  flera färger
Memento   kort 3  färg expresso

Övrigt
Blommor  kort 2 
Blommor kort 2
Metall brads kort 1 liknande 
Stämpel block  kort 1,2 o 3
Lim
3d-kuddar
Dubbelsidig tejp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s