Alcohol based dual tip markers

9 augusti 2019: Alcohol based dual tip markers.

Idag har jag använt Studio lights alcohol based dual tip markers metall.
Pennorna går att använda som dom är eller blanda med vatten. Jag har använt båda metoderna på korten nedan. Jag har bara dessa 6 metallfärger men dessa pennor finns i många olika färger men då är de vattenbaserade. I materiallistan kommer ni att hitta båda varianterna.

Först ut är kortet med Studio Light Doodle Flower stämpel. De röda och gröna halvcirklarna är färgade med Nuvo Shimmer powder. Resten har jag färglagt med Studio Light Metal markers, tog färg på ett akrylblock och med en vattenpensel färgade jag resten av stämpeln. När allt torkat klippte jag runt hela stämpeln.

De röda och gröna pappren är från blocket Summer Picnic. Jag stämplade Doodle Flowern på det röda och gröna pappret. Studio light Grunge serien innehåller många fina stämplar (hjärtana och texten kommer från deras stämpelset som du hittar nedan i materiallistan).

Jag använde off-white och vinrött cardstock. Grattis är skrivet med hjälp av en härlig alfabet-mall (Templates for Handlettering style 2). Guldfärgen kommer från samma alkohol baserade markers som jag målade med. Därefter har jag tagit en roller fine penna för att göra de tunna svarta linjerna när mallen ligger på. Går ju även att göra det på frihand om man vill. Mallen med alfabetet är så användbara och äntligen på ett lätt sätt kan jag skriva snyggt.

2: a kortet. Här använde jag en liten blomstämpel. Även här har jag använt metallpennorna. För att göra blommorna så använde jag samma teknik som det första kortet, blandade färgen med vatten och kunde då även få både ljusare och mörkare nyanser.

3:e kortet stansade jag ut rosetter på ett papper från Summer Picnic. Jag varierade rosetterna på lite olika sätt och olika storlekar. När de var utstansade tog jag på dubbelsidig tejp på baksidan med klistersidan mot pappret. (Drar enbart av skyddspapperet på en sida, just nu) Jag satte ditt de lösa delarna, de som inte var själva rosetten. Stansade sedan ut dubbla antalet rosetter i vitt papper. Målade rosetterna med metallpennorna i olika färger. Alla 6 färgerna i boxen har jag använt. Nu skall de färgade rosetterna i, där det är utstansat på pappret. Använde 3D kuddar på de övriga rosetterna och fäste dem ovanpå de andra.

När man ritar/målar med den vita pennan så syns det inte så bra. Den blir först genomskinlig, färgen måste få torka, då först kommer den vita färgen fram.

När alla rosetter var på plats fäste jag halvpärlor i mitten. Den söta stämpeln från Nellies choice ”Owl family” färglade jag med  water colour dual tip. Den lilla uggleflickan passade så bra in mellan alla rosetter.

Till sist vill jag bara visa att med hjälp av metallpennorna så färgade jag kanterna. Det är mittenpappret som är färgat på alla 5 korten. Jag har använt 5 färger, den vita har jag inte använt här. Givetvis kan du med andra pennor göra likadant. Det blir snyggt då man kan färga in kanterna så de matchar kortet för övrigt.

Scrappa lugnt tills nästa gång!

Material

Alcohol Markers

Studio light Alocohol Markers
Studio light vatten baserade  

Färger
Water Colour dual tip
Nuvo shimmer powder

Papper
Cardstock Summer picnic paper
Akrylpapper  

Dies
Rosetter

Stämplar
Doodle Flower 
Grunges hjätan  
Blommor Anemoner
Nellie choise owl family

Övrigt
Vattenpenna 
Akrylblock 
Dubbelsidig tejp
Klister Tacky glue
3D kuddar
Templat alfabet stencil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s