Pyssla med stenciler

16 september 2019: Pyssla med stenciler.

Idag visar jag ett stafflikort som jag använt stenciler på. Det blir så häftiga effekter med stenciler och olika sorters färger på.

Skär cardstock 15x30cm och en en bit som mäter 15x15cm(framsida på kortet). Den avlånga biten viker jag på mitten och sen tar jag ena kortsidan och för in/viker in mot mitten för att få till själva stafflibiten. Sen lägger jag tegelstensstencilen på den mindre biten och sprayar över med den härligt cerisa sprayfärgen och medan det är blött så duttar jag över med det gröna nuvopulvret. Drar med fingret över pulvret för att göra lite mönster.

Lägger över nästa stencil som har 4 rutor och sprayar försiktigt i ytterhörnen för att få lite annat mönster just på kortets yttre hörn.

Sen stämplar jag de söta katterna på cardstock och låter katterna vara utan mer färg. Sätter på dem på kortet med hjälp av distanskuddar.

Lägger tegelstencilen på biten som blir utstickande när stafflikortet är uppställt och sprayar med samma färg som på framsidan och medan det fortfarande är blött så duttar jag på grönt pulver. Blir härlig metalliceffekt av sprayen och härlig lyster av pulvret.

Jag skär till en lagom cardstockruta och sätter peel-off bokstäver på. Fäster rutan med hjälp av distanskuddar så det blir som ett naturligt stopp för att kunna ha kortet stående.

Pyssla lugnt till nästa gång!/ Benita

Materiallista

Cardstock

Stencil tegelvägg

Mask frimärke

Peel-off bokstäver

Pulver

Sprayfärg

Stämpelset

Distanskuddar

Lim

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s