Gör kransar på julkorten med en cirkelstämplarmall, sk wreath builder

27 september 2019: Gör kransar på julkorten med en cirkelstämplarmall, sk wreath builder.

Hej,

Idag tänkte jag visa hur man enkelt kan bygga en krans med hjälp av små stämplar och en mall för att kunna stämpla i en cirkel. Det blir särskilt effektfullt till julkorten och är dessutom ett ganska snabbt sätt att göra stiliga julkort.

Mitt tips är att du siktar in dig på stämpelark med flera stämplar, tex från Yvonne Creations eller Amy design. På dessa brukar det ofta finnas flera små stämplar som även passar bra att använda tillsammans.

Steg 1. Skär till pappret så det är kvadratiskt lika stort som en rät linje mellan två hörn i mallen. Placera den med i ett stämpelverktyg som Tim Holtz stämpelplattform. Då kan du hålla fast papper och mallen med magneterna på plattformen och stämpeln sitter på samma ställe på verktygets ”dörr”.

Steg 2: Placera stämpeln där du vill ha den på pappret och stäng ”dörren” över den så den fastnar.

Steg 3: Färga in stämpeln med önskad färg och stämpla.. Efter varje stämpeltryck vrider du på pappret till nästa ”hack” i mallen. Låt stämpeln sitta kvar på samma ställe på ”dörren”. I takt med att du vrider pappret stämplas samma stämpel i en cirkel.

Tips! Du kan välja att inte stämpla hela cirkeln runt för att tex ha en julbjällror eller rosett där i överkant av kransen. Man kan oxå välja att vrida två hack för att få tex de röda bären att sitta glesare. Inuti kransen kan man välja att ha text som på detta kort, eller ett annat motiv som kransen ramar in. Jag har sett många som har gjort små vinterlandskap inuti sådana här typ av kort med kransar.

När jag är klar med kransen färgar jag in det vita pappret runt kransen med hjälp av det fina nya infärgningsverktyget som är som en mjuk borste.

Efter det målar jag bjällrorna och ramar in motivet med cardstock. Så här blev det färdiga kortet:

På kort nummer två använder jag grankvistar och kottar till kransen och en vacker siluettestämpel av en ren i mitten. Här går mallen lika bra att använda för att få hörnstämplarna symmetriskt.

Hoppas du blivit inspirerad att testa kransbygge till julkorten!

Ha nu en fin och pysslig helg!

//Pyzzlot Karin

Materiallista

Mall för kransbygge (wreath builder)

Stämpelark vintage winter

Hörnstämplar

Stämpelark the nature of Christmas

Stämpelark Celebrating Christmas

Renstämpel

Cardstock

Stämpelplattform

Mixed media borste

Distress Oxide ink

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s