Fotokub – Present och kort till annorlunda Fars dag

14 oktober 2019: Fotokub – Present och kort till annorlunda Fars dag.

Jag visar idag en fin present till fars dag. En fotokub som man kan sätta sina favoritfoton på. Alla familjer har inte små tvåbeningar utan har som jag och min man små fyrbenta ulltussar istället.

Jag börjar med att mäta hur stor kub jag kan göra av ett cardstock och får fram 7,5cm. Då får jag kvar en liten flärp för att limma ihop den. På andra sidan blir det tre rutor i rad och en liten flärp. Se bild nedan hur jag klippt. Kom ihåg att klippa flärpar på fler ställen så kuben kan limmas ihop.varje ruta mäter 7,5cm och fotona klipper jag 7cm.

Jag gjorde även ett kort i samma tema. Fick en idé av stencilen med de fyra rutorna att sätta en bokstav i varje.


La stencilen på kortbasen och sprayade med två olika färger. Lät det torka under press. Det bubblar sig lätt när det blir blött. Fick det inte helt slätt tyvärr. Jag satte peel-off bokstäver men hade inte de jag behövde så fick klura lite. Klippte ut negativen/konturer. Det blev rätt bra.

Här ovan ser du båda projekten klara. Nu återstår bara att gömma dem tills det är dags.

Pyssla lugnt till nästa gång!/Benita

Materiallista

Cardstock

Mixed media ink spray

Mixed media shimmer metallic spray

Peel-offs Bokstäver

Sax

Lim

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s