En stämpel 4 årstider

18 oktober 2019: En stämpel 4 årstider.

Jag gillar stämpeln Doodle Flower  från Studio light. Oftas ser man den med många härliga starka färger. Min tanke var att göra något hellt annorlunda med stämpeln och idén kom att använda den för våra fyra årstider.

Först ut är hösten som står i dörren, sedan kommer vintern med julen, härliga våren och sist ett för sommaren och en solnedgång i sprakande röda toner.

Höstkort – fåglar
Pappren är från Eline‘s Summer picnic där jag valde ut 3 stycken.
Jag fäste de gröna på ett mörkare beige kortbas. (Färgerna syns bäst på sista kortet).

Mörkorange papper, stämplade med Doodle Flower och tog embossing pulver i färg coppar.

På denna bilden syns färgerna mycket bättre som de är i verkligheten.
3D bild med fåglar i höstfärger fästes i mitten av stämpeln. Några Peel-off blad pryder upp varje hörn. Inuti bladen målade jag med vattenfärgpennor. Till sist ett litet Grattis längst ner

Vinter – Julkort
Det gick så fort att jag glömde ta kort medan jag gjorde kortet. Det blir så ibland när man är mitt upp i allting. Började med ett blått papper från Frosty Ornament, stämplade stämpeln 4 ggr på pappret med embossing ink. Hela stämpeln behövs inte synas på pappret. Embossade med glittrigt silver pulver.

Ett band med vellum, embossades en julhälsning i härligt julrött embossing pulver.

Det färdiga kortet. En ren i mina gömmor, i material listan finns det flera förslag på olika renar som kan användas. Lilla granen från mina egna gömmor, men det finns olika små chipboards som skulle bli fina att använda till.  Kortet gick fort att göra och all fästes på ett rött bas kort.

Vårblommor
Stämplade med stämpeln 3 ggr med embossing ink och tog svart embossing pulver. Det går lika bra att ta svart ink och clear embossingpulver.
Klippte ut och färgade enligt bilden.

Fäste blommorna med 3D kuddar på det fina pappret med fåglar från papprena Frosty Ornaments.

Tog ett nytt vitt papper. Skar det lite större än fågelpappret. Kanterna tog jag glitter tejp som jag hade i mina gömmor men man kan lika väl ta embossing pulver i guld eller en guld penna för att färga kanterna. Därefter fäste jag fast fågelpappret med 3D kuddar.

Ett större blekrosa Carddstock fästest några bilder som hade blivit över från några andra projekt. Det finns många 3D bilder att välja på hos Instila. Nu har det även kommit ut Pushout böcker, titta gärna på de också. Många fina bilder med olika motiv som är samlade i en bok, supersmart! Lite peel-offs fick dekorera hörnen. Sätter sedan fast fågelpappret med blommorna.

Ett baskort i syrenlila passade bra till. Jag hade glömt att göra stjälkar och blad såg jag helt plötsligt. Det var bara att göra lite stjälkar och blad och fästa fast det också. Hälsningsfras sätter jag på senare när jag vet vad kortet skall användas till.

Sommaren – solnedgång
Knappt halva stämplen Doodle Flower kommer att användas som en sol.
Jag börjar med att färga ett papper, lite större än vad solen skall bli. Distress Oxide där jag tar färger från själva färgstämpeln så det blir rikligt med färg.

Se till att allt är riktigt torrt innan du stämplar stämpeln med embossing ink och tar på Crystal clear pulver. (Ta gärna en embossing powder bag, eller dubbel nylonstrumpa och lägg i puder, dra över pappret för att få bort det statiska efter fingrar etc då skall inte embossing pulver komma någon annanstans om allt är helt torkat). Smält embossing pulvret med en värmefön (Inte en hårfön då flyger pulvret sin väg).

Jag sprayade med mycket vatten, färgen där det inte är embossat vill jag ha i ljusare färg. Torkade av med ett papper, pappret fick torka innan jag klippte ut en halv sol.

Nytt papper där jag färgade in med hjälp av blending tool. Först lite ljus beige som sand. Sedan olika färger i blått för havet sist 3 olika färger för himmeln (Längre ner i texten finns vilka färger som använts).

Havet stämplade jag stämpeln Rain och vit färg för att få lite nyans.

Fåglarna ritades med hjälp av en svart och en vit penna. Svart smal penna har jag alltid hemma + silver, guld och vit, dessa använder jag ofta.
Nere vid stranden stämplade jag lite olika gräs och blommor i olika höjder. Blommorna fick färg med nuvo crystal drops som är lätta att droppa på.

Sist fäste jag på solen, men det fattades blommor som gick övertill himlen så det blev några fler på varje sida.

Bilden fästes på ett mörklila Cardstock och baskortet blev i vitt. Hälsningsfras sätter jag på när jag vet vem som skall få kortet.

Detta var några förslag på vad man kan göra när man blivit ”kär” i en stämpel.

Trevlig fredag och pysselhelg till er alla / Susanne

Här är namnen på de olika distress oxide-färgerna som jag använt och till vad.
Strand: Scattered straw, Dried Marigold
Vatten: Tumbled Glass, Faded Jeans, Chipped Sapphire.
               Stämpeln Distress INK Picket Fence
Himmel och Sol: Mustard seed, Carved Pumpkin, Barn door, runt kanterna Fired Brick
Gräs etc: Mowed Lawn, Forest Moss, Walnut stain

Material:
Papper
Eline‘s Summer picnic  
Frosty Ornaments   
Cardstock 
Vellum     

Stämplar
Studio Light Doodle Flower   
Texter Happy Holidays EN (Liknande) 
Nellie Snellen Rain
Silhouettes flower   
Silhouttes Spring Flower  
Silhouttes Ears of grass (Liknande)  

Dies
Ren (Liknande)
Fantastic Flower Leaves

Färger
Distress Ink (Picket Fence)
Distress Oxide  (Färgerna finns  ovan i texten)
Blending tool 
Vattenfärgpennor

Embossing
Embossing Pulver Copper Blush (613N)  Crystal Clear (603N)
Embossing pulver Silver monlight (597N) 
Embossing pulver Christmas red 
Embossing ink 
Embossing fön 

Övrigt
Cut Chipboards CHRISTMAS SHADOWBOX    
Nuvo Crystal Drops  (Red Berry)
3D bild Fabulous Fall – Fall Birds
Peel-Off Autumn Leaves 
Peel-off  Grattis  
Pen Trio – Gold, Silver & White  
3D Push out bilder (books)  
3d kuddar
Klister
Dubbelsidig tejp röd extra stark

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s