Julkort i blåa toner

1 november 2019: Julkort i blåa toner.

Idag har jag gjort en slags diamant kort. Det är enkelt att göra men lite pilligt med alla små papper som skall på plats. Men jag tyckte att jag fick till det på ett lätt sätt.

Jag har lite spillbitar över, som vi alla har. Det sista kortet är gjort med spillbitar.

Vi börjar med diamantkortet och med mallen där det står hur ni skall göra.
Måtten finns, de blåa linjerna var du skall biga, röda streckade var du skall skära ut. Gula streckade runt om är det som blir kortet. Jag gjorde det i vitt CS

Nedan några av de material som jag använt.

Akvarellpapper 10×10, Distress Oxide ”weathered wood”, tog distressdynan på arbetsytan så jag fick färgen att arbeta med, sprayade med vatten och tog upp färgen på pappret. Torkade pappret innan jag tog på mer utav färgen med hjälp av ink applicator. Torka pappret igen.

Nästa steg är att färga med hjälp av stencilen och Distress Oxide, Tumbled glass, Chipped Sapphire och Ribe Persimon gjordes mönstren av stencilen. All färg måste var helt torrt innan nästa moment.

En liten stämpel med 4 ljus stämplades enligt bilden. Ta en antistatisk kudde eller antistatisk trasa över hela pappret, annars är det lätt att du får embossing puver på vissa ställen utanför stämpeln. Stämpla med embosssing ink, häll över embossing pulvret och smält det med en embossing fön. Efter tog jag på Distress Glaze, det gör att ytan blir lite blankare och skulle det komma på vatten reagerar inte Distress Oxide då pappret är förseglat med Distress Glaze. Färgerna blir lite klarare också.

Klippte ut ett lite större papper med blåa julstjärnor. Ett vitt papper klipptes ut bara några mm större än julstjärnorna där jag fäste dubbelsidig tjep runt om och tog på Nuvo sparkle dust, det bildar en fin glittrande ram runt om. Vid sidan om ljusen och under ritandes ljusa linjer med en vit penna, tyckte det saknades något.

Nu tillbaka till kortbasen som du nu har bigat och skurit ut 2 delar enligt mallen. Mitt delen som är markerat med blått bildar en kvadrat. Mät kvadraten och gör den i de olika pappren i 2 olika storlekar mindre. Sedan är det bara att skära pappret så som det är bigat. Jag började med att skära ut det diagonalt. Sedan var det lätt men de andra bitarna. Som syns på bilden har jag även använt den lilla ljus stämplen och blått embossing pulver på sidorna.
Delen som är närmast längst ner i ”kvadraten” behövde jag inte klä med papper då det inte kommer att synas men det gick av bara farten.

Här synds de båda sidorna från det färdiga kortet och 10×10 pappret som vi gjorde innan .

Kortet färdigt framifrån

Kortet ihopvikt, fungera utmärkt att skicka som brev

Julkort med Spillbitar

Spillbitar som jag använt + även det som blev över från kortet ovan. Rött bas kort och 4 fyrkanter skall stanas ut i 3 olika storlekar.

När de är utstansade, den minsta fyrkanten som jag gjorde i blått stämplade jag med några små stämplar och tog på embossingpulver i silver. Silverkanten ritade jag dit med Studio Light dual tip markers Metal.

Här de färdiga fyrkanterna samt baskortet med några spillbitar från föregående kort. God Jul stansade jag ut i silverkartong.
Använder ni Peel-off borders? På kortet är det resterna som blir över när ni använt era ”borders” vissa av dem blir riktigt fräcka mönster av. Så släng inte det som blir över, oftas kan man använda även ”spillet” från peel-off.

Det färdiga kortet

Små söta stämplar finns det många. Det är roligt att även göra något speciellt med dessa. Scrappa lugnt i stugorna / Susanne

Material
Papper
Cardstock
Papper Summer Picninc
Papper Frosty Ornament 
Akvarell papper
Silverkartong

Embossing
Embossing ink
Embossing pulver, guld och blått
Embossing fön
Embossing mat

Övrigt
Stencil
Blending tool
Distress oxide
Dies God Jul
Nuvo sparkle dust blå
Distress Glaze
3D kuddar
Dubbelsidig tejp extra stark
Peel-off borders  (liknande) 
Studio Light dual tip markers Metal   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s