Mixed media kort till man med coola betong-effekter

8 november 2019: Mixed media kort till man med coola betong-effekter.

Hej,

Idag tänkte jag visa ett kort till en man/kille där jag använder mixed media teknik och en pasta från Cadence som gör att det ser ut som betong.

Den är såklart väldigt användbar på alla möjliga projekt. Du kan smeta den över ljusstakar, krukor, metallburkar, vaser för att få en helt ny look. Jag har sett så läckra projekt på Pinterest med produkten, men idag visar jag hur du kan använda den i pappersprodukt.

undefined

Jag kommer använda ett par av Cadence produkter som Instila har i sitt sortiment och jag måste säga de är väldigt lätta att jobba med och ger fantastiska resultat.

Jag använder pappersblock från Craft & You. De är härligt tjocka vilket gör dem extra bra att använda i mixed media. Jag väljer att göra ett ganska stort kort, ungefär i A5 storlek. Sen börjar jag med att riva två stora delar av ett papper med tegelstensmotiv och fästa på basen.
undefined

Sedan använder jag en stencil med murmönster och smetar på betongplattan med en palettkniv.

Så här blev resultatet när det torkat och det torkar ganska fort.

För att få pappret och betonget att gå ihop bättre färgade jag in bakgrunden på den nya muren med distress ink.

Jag hade gjutit lite rosor, ramar, blad och nyckel blandannat i självtorkande lera. De som var gjutna i vit lera grundade jag med Chalky Chic svart färg. Från Vintage man blocket klippte jag ut motivet med mannen som jag sedan ramade in med olika element. Jag stansade även ut Marianne Designs snygga rutmönster, klippte sönder lite och satte i kant och hörn.

Alla dessa detaljer ville jag skulle se antika ut som om de var gjorda i metall. Därför färgade jag in med Cadence mörkröda Distress pasta och toppade när det hade torkat med de olika metalliska färgerna.

Så här blev det färdiga kortet:

Och här en detalj:

Hoppas ni blivit inspirerade att göra kort till män i mixed media stil och att testa Cadence produkter. Önskar er fortsatt pysslig höst!

//Pyzzlot Karin


Materiallista

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s