Babyshower

10 januari 2020: Babyshower.

Idag är det nappar i långa banor i färgerna ljusrosa och ljusblått. Kortet gjordes som ett baby shower kort, där föräldrarna inte vill veta vilket kön det kommer att bli. Kortet kunde likaväl vara ett grattis kort till den nyfödda om man gör lite ändringar.

Dutch Doobadoo har ett ark med nappar i olika storlekar. Deras beskrivning är att det är gjort av ”Cardboard” vilket vi översätter med kartong. Materialet liknande mer wellpapp då det finns ihåligheter i det. Finns en vit sida och en brun sida. Det är lättare att jobba med den bruna sidan som är ett litet tjockare papper än vad det vita är.

Napparna kommer i lite olika storlekar. Färgade de på olika sätt enligt bilden nedan. När allt var torkat stämplade jag på några små hjärtan och ballonger.

Jag hade lite spillpapper hemma i blått och rosa som bildade mönster i vitt. Jag har länkat till liknande papper nedan. Jag tog på Distress Oxide, rosa och den blå färgen för att få en mjukare ton än den vita. När det var klart skar jag pappret i olika smala bitar.

Ett papper ca 14×14 cm klistrade jag på remsorna lite på snedden. Klippte av allt som kom utanför och trimmade det i storleken jag ville ha det i. Tänkte lägga till ett vitt hjärta på något sätt, när väl hjärtdisen kom på pappret, då ändrade jag mig och det fick bli ett hjärta istället. Man gör och det blir inte alltid som man tänkt på vägen. Tur man kan ändra sig.

Satte ihop alla napparna i ett band. Klistrade fast dom bara med en liten klick klister för att få dom att sitta still. Några 3-d kuddar bakom några nappar då de blir lite olika höjder. Satte fast hela ”nappknippan” på pappret. Stämplade ut lite text enligt bilden. Reserv nappar skrev jag för hand. (Baby shower och björn i egen gömma)

När allt är klart är det bara att sätta ihop kortet som blev ett litet annorlunda kul kort.

Material:
Papper
Cardstock 
Marianne D Bloc Crafty Patterns  (Liknande) 

Stämplar
Clear stamp mail (hjärtan, ballonger)  
Clearstamp Sentiment   
Text Baby Shower (mindre text, liknande) 
Paint drips, splashes  (liknande) Eller
Grunge stencil No. 11 

Dies
Hjärta  (liknande) 
Rektangel  (liknande) 

Färger etc
Distress oxide
Distress oxide Spray
Nuvo Sparkle Dust
Nuvo Glacier Paste
Embossing pulver

Övrigt
Band (liknande) 
Klister Tacky Glue
3D kuddar
Pappersskärare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s