Minialbum av ett cardstock

19 januari 2020: Minialbum av ett cardstock (filmklipp).

Hej!
Idag är det premiär för mig här på bloggen. Tidigare har ni kunnat se mina videotutorials på Instilas youtubekanal men nu blir det både inlägg här och på youtube.

Idag ska jag visa hur man gör ett mini album i en enkel mixed media variant. Lite art journaling för nybörjare. Du hittar videon här där du kan följa exakt hur jag gjort.

Här har jag duttat med mina Archival inks på min Gelli plate. Tänk på att hålla i sär färgerna då man förstör stämpeldynorna om man blandar dem. Använd sedan en brayer för att jämna ut färgerna och ”blenda” dem i varandra. Tänk på att rulla av brayern på en bit papper vid sidan av för att inte färgerna ska bli en enda brun sörja.

Nu är det dags att ”printa”. Jag använder ett vitt cardstock som mäter 12×12 inch. Tryck det mot din gelli plate och upprepa tills hela arket är infärgat. Detta ska göras på båda sidorna av cardstocken.

Nu är det dags att lägga till ytterligare ett lager. Jag använder olika medium för att bygga på lite mer på mitt färgade ark papper. Du kan använda gesso, akrylfärg, texture paste, ja, det som du tycker är snyggt helt enkelt.

Använd en spatel och sprid ut de olika mediumerna på sidan. Tänk på att det ska göras på både fram och baksidan. Torka ordentligt och sedan är det dags att stämpla med dina favoritstämplar! Vill du så kan du färglägga dessa. Tänk på att använda färger som harmoniserar med färgerna du har i bakgrunden.

När du känner dig nöjd med din skapelse så är det dags att biga pappret. Du bigar på 3, 6 och 9 inch på båda hållen. Det ska alltså bli ett rutmönster på ditt papper. Sedan så klipper du enligt bilden nedan. När du gjort det så viker du en dragspelsvikning genom att börja i ena änden och sedan fortsätta hela vägen runt.

Tejpa ihop sidorna så det bildas en bok enligt bilden ovan. Jag har valt att lämna vissa kanter otejpade så jag kan stoppa ner tags och små blommor som du såg i första bilden.

Tack för att du läste mitt inlägg idag!

Materiallista:
Gelli Plate
Cardstock
Archival inks – Ranger
Nellis Structure Paste
Studio Light cling stamp – art by Marlene
Studio Light stansblok A5 20 sheets – art by Marlene
Acrylpaste – gold

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s