Girl power kort

20 januari 2020: Girl power kort.

Eller vad man ska rubricera de som. Idag visar jag två kort, formkort i form av parfymflaska och nagellack. När jag först började pyssla kort så gillade jag göra alla slags formkort och efter julledigheten kände jag att jag behövde gå tillbaka, liksom back to basic. Lite för att få tillbaka pyssellusten, och det funkade. Som bas till korten använde jag det svarta pappret som följer med i de olika dutch doobadoo kortstencilerna.

Börjar med att klippa formen på nagellacksflaskan på det dubbelvikta pappret. Efter det så skär jag till parfymflaskan på samma sätt men fyrkantig och rundar hörnen med en sax. Hals och kork klipper jag i lagom storlek och limmar på basens framsida innan jag limmar på egengjorda mönsterpapper. Till det börjar jag gno in color mist Blending inkpaint på vit cardstock. Låter det torka en stund och sprayar sen med 3 olika shimmer metallic spray över hela pappret. Låter torka och duttar sen med inkpainten överallt igen fast på bara några ställen. Låter torka. Sprayar sen på några ställen med shimmer metallic sprayerna igen. Låter torka. Klipper ut för hand till nagellacksflaskan så det passar lagom. Skär ut en fyrkant lite mindre än parfymflaskan och rundar hörnen med sax. Limmar på. De enda dekorationerna som behövs är lite bling för att få den lyxiga känslan. Hade inga halvpärlor i rätt färg så tog strasstenar istället.

Här nedan ser du hur mina färdiga kort blev. Jättekul att ge till en tjej, vilken tjej gillar inte smink och parfym?

Hoppas jag inspirerat dig att testa gå utanför boxen med kortmakeriet.

Pyssla lugnt tills nästa gång!/ Benita

Materiallista

Cardstock
Inks
Ink Spray

Shimmer metallic spray
Halvpärlor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s