Humorkort

4 februari 2020: Humorkort.

Idag har jag gjort ett humorkort i form utav en ostbit alternativt en form av en tårtbitsliknande ostbit. Det här kortet är passande både till någon som ska få en ny bostad alternativt någon som varit bortrest en period och välkomnas hem igen. Tipset på detta tårtbitsliknande kort fick jag när jag deltog i en scrapträff, där får man mycket nya idéer och tips som man kan sprida vidare och glädja andra scrapbook intresserade.

Framsida

Jag har använt mig utav setet ”MRJ Comedy Cards” som innehåller 4 st A4 ark cardstock, A5 mönsterpapper, olika bilder att klippa ut, peel-off & 3D kuddar (dimensionskuddar) för att få höjd på sina dekorationer.

Det här setet är perfekt både för den som nyligen börjat med sitt kortskapande och för de som tillfälligt känner att idéerna inte riktigt finns,. då är ett set utmärkt för att få igång skapar lusten igen!

Nedan visas bilder i blocket som man klipper ut, den 3e sista bilden använde jag mig utav.

Började med att skära ut en Cardstock till en tårtbit” därefter valde jag ett gult lite små prickigt mönster papper & skar ut bitar exakt lika stora som CS èt , så det täcker runt om & limmade på Cs, därefter är det bara att klippa ut motiven och lägga distans kuddar på dem för att få 3d effekt= höjd på dem innan jag dekorerar ”ostbitens” framsida med dekoren jag valt.

Insidan dekorerade jag givetvis också med gult papper , dekorerade med ett hjärta & en oval som jag klippt till , hittade en liten dekoration där det stod ”home” på också i mina gömmor & till sist så gjorde jag en liten ”ficka” för att kunna sätta in antingen, tags, sedlar eller ett presentkort.

För att få en hållare till fickan tog jag en remsa och vek som ett dragspel och sedan limmade jag ihop det på ryggens insida av kortet , jag valde att ha en ficka men man kan göra fler om man vill ha olika saker i kortet.

På bilden nedan kan ni se att jag har använt en rund kardborre , den fäster jag på båda flikarna av kortets insida som stängning, men man kan också använda små magneter eller lägga ett band runt om och knyta som stängning…

Jag chalkade kanterna på kortet för att få lite ostkantseffekt.

Det finns olika sätt att göra dessa tårtbitar på, så man får hitta det sätt som passar en själv bäst.

Lycka till med era alster! /Marianne

Materiallista:

Magneter

Band-olika

MRJ Comedy Cards Set

Adeshive Pearls

Stämpeldynor olika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s