5 olika sätt med Nuvo Glacier Paste

6 mars 2020: 5 olika sätt med Nuvo Glacier Paste.

Idag bloggar jag om Nuvo Glacier Paste. En pasta som är en lösare pasta och lätt att arbeta med. När man använder Glacier Paste agerar den som en vattenbarriär. Det går att måla med flera lager färg utan att förstöra ditt papper under och det ”blöder” det inte igenom. Jag har använt mig av 2 färger: Sea Sprite och Golden Era

Det finns säkert många fler sätt att använda Glacier Paste på men idag har jag testat mig fram och tänkte ge dig några tips på det som jag har testat.

Kort 1 Nuvo Glacier Paste och Nuvo Shimmer Powder
Här har jag använt Nuvo Glacier färg, Golden era och i Shimmer de 3 färger som jag har: Catherine Wheel, Green Parade och Storm Cloud.

Kort 1
Här har jag använt en fin blomstämpel från Studio Light. Baskort stort så det passar stämpeln. Inga andra papper användes här, enbart baskortet. Jag testade med ett ljusblått CS, bigade det på mitten. Stämplade med den fina blomstämpeln. Använd svart pigment ink, Distress Oxide går också bra. Ta på genomskinligt embossingpulver och smält pulvret. Lade maskeringstejp från vikningen och bak mot kortet, det skyddar från att få Nuvo Glacier på baksidan.  Med fingret eller med en svamp/skumstencilpenslar smetar jag ut Glacier Paste på pappret. Jag tog på så det blev ett skimmer. Ta bort maskeringstejpen och låt allt torka. När allt var torkat målade jag blommor och blad med Shimmer powder. Beroende på hur mycket/lite vatten du använder eller blandar upp med storm cloud får du olika färgnyanser.

Kort 2 Embossingfolder och Glacier Paste.
Vitt CS kördes genom stansmaskinen med embossing folder från Presscut. På upphöjda embossingen tog jag på Glacier Paste färg Sea Sprite. När det torkat fäste jag det på ett olivgrönt baskort. En bit CS med samma gröna färg tog jag samma Glacier paste färg, att det såg lite distress ut och att man fortfarande såg den olivgröna färgen igenom. Stansade ut några blommor och blad och fäste dessa i mitten.

Basen till kort 3-5

Nedan bild där det är Nuvo Glacier Paste på svart CS. Båda färgerna har använts. Det ena CS tog jag inte Glacier ända ner. CS med färgen sea sprite Glacier på hela CS är Glaciär på den släta sidan. De andra två är på sidan som har struktur. Nedan på bild syns de olika sätten.

Kort 3 Svart CS delar av CS har Nuvo Glacier färg, Sea Sprite
Här använde jag samma blomstämpel som kort nr 1. Stämplade den med Memento Luxe färg Wedding White. Memento Luxe är pigmentfärg och pigment ink syns även på mörkt CS. Vill man kan man även här ta på genomskinligt embossingpulver. Efter stämplingen tog jag en guldpenna och drog några streck inne i blomman. Ritade med en vit penna på lite olika ställen. Baskort i mörkt aprikos CS. Höger kanten tog jag washitejp en bit in. Nu kunde jag lägga Glacier paste på kanten längst ut. Drog sen försiktigt bort tejpen och fäste det svarta CS på baskortet. CS i mörk aprikos tog jag en bit och färgade med samma Glacier paste färg, sea sprite, gärna att det såg lite distress ut och att man fortfarande kan se den mörk aprikosa färgen. Stansade ut några blommor och blad och fäste dessa längst ner på vänster sidan.

Kort 4 Svart CS med färg Golden Era och GoPress and Foil ros
Pappret med Golden Era foilerade jag en Ros med GoPress and Foil.
Är du osäker hur man gör – titta gärna på mitt tidigare inslag som finns om GoPress and Foil. Baskort i mörklila. Trimmade ner kortet och fäste det på baskortet.

Då jag fick några långa remsor kvar, fäste jag dessa på insidan och ett ljuslila papper så det syns om man vill skriva något.

Kort 5  Stencil och Nuvo Glacier Paste (använde båda färgerna)
Naturfärgat CS, släta sidan använde jag en stencil från Grunge no 12. Jag tog på lite av varje färg lite här och där, på vissa ställen blandade jag färgerna med varandra. Låt allt torka. Kanterna och lite svagt på kortet tog jag på Distress Oxide, färg svart.

Svart CS med Nuvo Glacier färg Sea sprite, (bild ovan med Glacier på 3 svarta CS) folierade jag med samma foil som kort nr 4. Då det inte var så mycket Nuvo Glacier på, syntes inte rosen från det svarta CS. Även om det inte blev bra, tyckte jag om det. Vilket gjorde att jag fick tänka om angående CS med Nuvo Glacier och Stencilen. För att inte slänga det som jag tyckte blev för mörkt gjorde jag enligt nedan. Baskort i vinrött. Stansade ut 2 ovaler i samma storlek. Pappret med Nuvo Glacier och stencilen + ett beige papper. Den beiga ovalen tog jag på lite Distress oxide som passade i färgen. Fäste detta mot baskortet.

Dies Grunge ” STENCILSL176” stansades ut i brunt papper (stora runda delen) och samma här som ovan – Distress oxide. Fästes ovanpå det beiga pappret.
Klistra nu på den andra ovalen med Nuvo Glacier och stencilen.
Dies Grunge ” STENCILSL176” ta nu den lilla runda och stansa ut i mörk aprikos färgat CS. Ta på lite mörk lilla Distress Oxide så färgen inte lyser så mycket. Klistra fast den något till höger.

Vad hände nu med det folierade CS som blev för mörkt? Jag använde den minsta delen i Silhouettes stencil People. Du får med de utstansade delarna och det var den minsta här  (en flicka) som jag lade på pappret och klippte runt om. Fästes något till höger ovanpå den sista runda delen. På bilden syns lager på lager. Folierade rosen syns på flickans rygg.

Det som blev kvar av pappret stansade jag ut några blommor (dies som fanns i mina gömmor) och fästes dessa till vänster. När jag stansade ut de olika delarna blir det små bitar över, dessa fick jag användning för på kortet lite här och där.
Några ord på vitt CS +lite halvpärlor så blev kortet färdigt tillslut.

Tänk även på att med Nuvo Glacier Paste går även att använda på tex Lollipop sticks, trä, tyg, acetat och glas. Så passa på att testa denna härliga pastan med härliga färger i tunt eller tjockt lager.

Scrappa lugnt till nästa gång / Susanne

 
Material lista:

Till alla korten
Cardstock 
Nuvo Glacier Paste    

Kort 1
Nuvo Shimmer Powder
Studio Light blomstämpel nr 05  
Embossing pulver Nelli Snellen  genomskinligt 
Memento luxe (Pigment ink svart) 

Kort 2
Presscut Embossing folder  
Dies Blommor (liknande) 

Kort 3
Studio Light blomstämpel nr 05  
Memento luxe (Pigment ink wedding white) 
Dies Blommor (liknande) 

Kort 4
Hotfoil stamp ROS
Foil till GoPress and foil  (finns längst ner)

Kort 5
Grunge/ Studio Light mask Stencil A5  
Dies Oval (liknande) 
Distress Oxide
Dies Grunge ” STENCILSL176”
Silhouettes stencil people

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s