Grattis till barnbarnet

17 april 2020: Grattis till barnbarnet.

Idag har jag gjort 3 st olika kort till mor- och farföräldrar, vilka är en viktig del i ett nytt litet liv. Bor man i närheten av varandra blir det lättare att ses och kunna hjälpa till. För visst behöver de nya föräldrarna hjälp om det så bara är för att gå ut några timmar tillsammans för sig själva.

Kort 1 Grandma och Grandpa
Från papper pack Happy Birds finns det ett fint papper med små krokusar. Tillsammans med diesen Whoosh gjorde jag ett stjärnfall. (Spara några stjärnor för att sätta fast inne i kortet) Efteråt stansade jag ut krokus pappret till en mindre fyrkant men det går att skära ut till den storleken du villa ha.
Fäste det på ett ljust jeansblått baskort. I mitten båda mor- och farföräldrarna från 3D Push out. Några peel-off + en liten skylt där jag skrev ”Happy Grandparents Day”. Det blev ett härligt kort till stolta mor- eller farföräldrar.

Kort 2 Grandpa
Grandpa fick ett ljusblått baskort. A5 cardstock är jättebra till detta kortet.
Cardstock 1) Baskortet: Ett A5 Cardstock bigas i mitten. Från blocket Happy bird ett rutigt papper som fästes på framsida (3D Push out – sätt inte fast bilden förrän hela kortet är klart och du kan passa in bilden på plats)


Cardstock 2, Ytterligare ett A5 bigas i mitten, här skär du av ca 1cm efter vikningen. Det är denna delen som blir överdelen. Först stansade jag ut en ram av 2st octagon som passar in i storleken i brunt spegel papper. Lägg den utstansade octagon ramen på det som skall bli överdelen – passade in den minsta dies octagonen på plats, tog bort min utstansade ram och nu stansar du ut octagonen  på överdelen. Fäst din bruna octagon överst på överdelen. Några fina ord + peel-off

Den delen som har 1cm efter vikningen skall du nu fästa på baksidan av ditt baskort.                                                                                                                                       

Nu kan du vika över octagon delen att den bli överdelen på kortet. Passa nu in och sätt fast Push out bilden.

På baksidan av överdelen fäste jag på 2 ställen genomskinliga 3d-dottar. Efter jag fäste dom tog jag ett finger flera ggr för att de skulle få mindre vidhäftningsförmågan. Det gör att du kan öppna och stänga kortet utan att det sitter fast.

Kort 3 Grandma
Grandma får också ett kort. A5 cardstock igen, bigas på mitten, nu fick färgen bli olivgrön. 2 olika papper ifrån blocket Happy bird, klipptes i 2 remsor och fästes på CS i gammalrosa. Ena remsan klistrades på bas kortet vågrätt och det andra fick sitta lodrätt. Stansade ut en cirkel från Spirella circles också i rosa cardstock, lite större än 3D push out bilden och klistrade fast Grandma och placerades på baskortet. En liten text fick även Grandma.

Material:
Dies
Stjärnor Whoosh 
Spirella circles
Octagon with stitchline (liknande) 
Fyrkantig  dies (liknande)

Papper
Grandparents 3d-pushout 
Cardstock A5 
Cardstock 12×12” 
Happy Birds  

Övrigt
Peel-off corners silver/guld  
Peel-off fjärilar   (liknande) 
3D-kuddar  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s