Svävande blommor

6 maj 2020: Svävande blommor.

Idag tänker jag visa er en väldigt fin die med blommor. Stansen heter Pop-up flowers frame och i förpackningen medföljer en fin ram och 3 st lösa blommor. När man stansat ut ramen så kan man lite försiktigt pilla upp kronbladen på blommorna så de ”poppar” upp.

I min maskin så stansades allt ut direkt och jag behövde inte vända och vrida. Som bilden visar så sitter mittdelen på varje blomma fast i bakgrunden och här kan man ju välja att sätta fast ytterligare delar på blommorna. På mitt kort har jag valt att sätta fast en extra blomma i varje blomma samt limma fast en liten pärla i mitten.

Eftersom bilden är en liten kanin med fyrklöver så passar det bra med exempel en text ”Lycka till” men jag låter kortet vara så här tills jag vet vem som ska få det.

I och med att jag satt plast på framsidan så syns insidan av kortet, därför satte jag en färgad cardstock på insidan som bakgrund samt en vit cirkel som hamnar precis bakom blommorna. I cirkeln kan man skriv en hälsning till mottagaren.

Kortvikningen som jag har gjort kallas för floating card (flytande kort). Jag har använt mig av en plast med lite styrsel i sig. För att göra ett sådan här kort behöver du cardstock och plast. Jag tog plast från en stämpelset eftersom jag ändå sätter mina stämplar i pärmar.

Plasten har jag fäst mellan lagren av cardstock. Man kan se den där jag har mina fingrar. Den överlappar ungefär 1 cm på varje sida.

Papper
Cardstock
Bild med kanin

Dies
Blommor, cirkel och lösa
Cirkel med stygn

Övrigt
Halvpärlor (liknande de jag använt)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s