Stenciler + Distress oxide = sant

11 maj 2020: Stenciler + Distress oxide = sant.

Idag visar jag ett enkelt men elegant kort som jag gjort med Distress oxide dyna och två stenciler, en köpt (brick Wall) och en egengjord (oval).

Först lägger jag stencilen (brick Wall) på svart cardstock, tejpar fast den med washitejp, sen stansar jag ut ovalen och använder hålet som stencil och tejpar den ovanpå den första. Tar min blendingborste-verktyg och börjar utifrån och går inåt i cirkelrörelser, viktigt att inte stanna på motivet för då är risken att det blir för mycket färg och ser fläckigt ut.

Provade att stämpla ett fågelbo på den färdiga väggen med svart dyna. Syns dåligt men blev lite coolt ändå. Stansar ut väggmotivet med samma ovala die jag använde som stencil. Innan jag limmar på den på kortbasen så färgar jag in den med samma Distress oxide som till motivet. Efter jag limmat på den så stansar jag ut tre små fjärilar som även de färgas in med Distress oxide. Limmar på dem. Sätter fem halvpärlor i rad på två motsattaställen runt motivet. Klart!

Ibland ser man det vackra i det enkla. Hoppas du inspireras att prova egna stenciler och Distress oxide. Riktigt roligt och avkopplande.

Pyssla lugnt! /Benita

Materiallista

Papper
Cardstock vit, svart

Färg
Distressdyna
Distress oxide

Dekoration
Halvpärlor

Dies
Fjäril
Ovaler

Stämpel
Fågelbo

Stencil
Brick Wall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s