Mixed media med Mica Sheets

19 maj 2020: Mixed media med Mica Sheets.

Mixed media är något jag länge fascinerats av, men inte riktigt provat på så mycket själv. Men Mica Sheets, som är motiv tryckt på transparent film, fick mig intresserad av lite annorlunda tekniker och jag bestämde mig för att prova.

Jag börjar med att klippa ut dessa motiv från arket. Jag lämnar en liten kant runt motivet så att det ska finnas något att förankra det vid.

Nu kommer jag göra ”fönster” åt motiven. Jag insåg att det lättaste sättet att göra fönstret i rätt storlek är att mäta ut ett litet papper i samma storlek som motivet.

Sedan lägger man det lilla pappret på mönsterpapper och skär ut fönstret med en papperskniv. Mönsterpappret jag valde är från blocket Herbs and Leaves.

Det läckra med dessa genomskinliga motiv är att man kan ha ett annat mönsterpapper bakom, som får synas igenom. Det färdiga kortet kommer alltså bestå av tre färdiga papperslager. En bakre, mörkgrönt cardstock, sedan ett trämönstrat papper, och sist mönsterpappret med blommor. På baksidan har jag limmat fast de genomskinliga motiven försiktigt längs kanten.

Nu förvandlar jag kortet till ett mixed mediakort. Jag limmar på bitar av juteväv och duttar sedan på vit och rosa färg över hela kortet. Det är enklare om man använder en liten svamp. Hela idén med mixed media är att man kan få hela kortets färgskala att matcha. Om du har dekorationer du vill använda, men som är i fel färg, är det alltså lätt åtgärdat. Till exempel målade jag några knappar till rätt rosa färg.

Nu är det dags för slutdekorationen. Jag målade även ”ramar” runt Mica Sheets motiven. Här är det färdiga kortet. Lycka till med ditt kort!

Materiallista

Papper
Mönsterblock
Cardstock

Färg
Akrylfärg

Dekoration
Mica Sheets
Knappar
Paljetter
Vita blommor
Rosor (liknande)
3D push out (liknande)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s