Swing card – svängkort (Filmklipp)

8 juni 2020: Swing card – svängkort (Filmklipp).

Till dagens inlägg bjuder jag på en videofilm på hur jag gör ett swing card, eller som jag försvenskar det till, svängkort:).

Du hittar filmen HÄR.

Till detta kort behövs två bitar cardstock som båda är 15x30cm. Det som ska vara inuti bigar du på 7,5 o 15 o 22,5cm. På kortsidan bigar du på 1,6cm upp till första biggningen som du gjorde på långsidan. Sen bigar du på samma sida även på 13,7cm och på så sätt får du två flärpar när du klipper bort mittenrektangeln så flärparna kommer fria. Du ska ha berg, berg och dal på långsidan när du vikt det rätt(börja med berg vid flärparna)

Jag tycker det är lättast att limma på mönstrat papper på kortbasen innan jag stansar ut hålet som ska vara för svängdelen. Den biten klipper jag till 14,5×14,5cm och limmar på. Sen tejpar jag fast diesen på insidan och stansar ut. Sparar den utstansade delen till att limma på höger sida i håligheten (där cardstocken syns i halva hålet så att säga. Se videofilm. Stansar ut tulpaner i foam och ordet grattis. Klipper bort vissa delar på tulpanmotivet så det passar på svängdelen. Dekorerar kortet med de bortklippta delarna.

Det ser svårare ut än det är så hoppas du vågar testa du också.

Pyssla lugnt!/ Benita

Materiallista

Papper

Cardstock

Card Deco

Dekoration

Foam

Glossy accents

Nuvo crystal drops

Dies

Tulpaner

Hexagon

Grattis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s