Somrigt kort

26 juni 2020: Somrigt kort.

Redan slutet av juni – Några av er kanske redan har semester, har haft eller kommer att ha.

Dagens blogginlägg är ett somrigt kort med fågel, fjärilar och blommor.
Kortet som jag gjort idag går att göra på många olika sätt. Utgår man från beskrivningen nedan kan man på vänster sidan lägga till dom två sista sidorna för ett längre kort. Det går också givetvis att lägga till de två första på högersidan, börja och sluta med den längsta i sådant fall. Tänk er att på mitt kort stansa ut en cirkel nästan helt, avsluta med en liten rak kant längst ner, sätt fast den på bakre höger sida. Alternativen är oändliga.

Nedan ser ni måtten som jag har använt. Dessa går givetvis också att ändra på. Har ni redan cirkeldies hemma i någon speciell storlek går det utmärkt att anpassa bredden för just dina dies. Annars finns det fina ”round” dies här och ”circles” dies här.


Jag började med att stansa ut den stora sidan. På diesen markerade jag med en tejp bit vart jag ville cirklen skulle sluta. Lägg diesen på ditt papper och fäst med tex washi tejp. I stansmaskinen: lägg pappret längst ner så du ser diesen. Tag nu ”cut” plattan, den får bara dölja den delen som du vill stansa ut. När du har stansat ut ser du nu var någonstans cirkeln slutar. Jag har markerat med en röd linje på bilden ovan. Nästa cirkel får inte gå längre ner då det skall vara en rak kant emellan. Stansa ut på samma sätt som första delen. Givetvis om du vill kan du rita ut dina cirklar och klippa ut dom istället. Mönstrade pappret görs i mindre skala men de skall inte sitta ihop (går också att klippa ut om man föredrar det).

På kortet fick en söt liten fågel i 3D plats. Stansade ut 2 cirklar i olika storlekar och färger. Du tar den storleken som du tycker passar bäst för ditt motiv. Cirklarna kan du byta ut till en annan form om du vill.

I mina gömmor hade jag lite smala peel-off som blivit över. På första delen fäste jag peel-off i ljusgrönt och på den i mitten och den sista blev de i ljuslila.

Ett Grattis tyckte jag passade fint in. Tog två avlånga dies, stansade ut dessa i olika papper. Fäste ett Grattis längst till höger. Grattisskylten fästes på första sidan men att den sticker ut på höger sidan. Fäste därefter de 2 cirklarna med fågeln på ovanpå. Tyckte det saknades något, det blev en liten rosett längst upp på kortet.

På den sista sidan fäste jag fast både band och blommor som går igen i färgerna som finns på kortet.

På baksidan finns det gått om plats att skriva eller om man vill ha någon text stämpel.

Det är inga problem att skicka kortet vikt, men tänk på att om du sätter fast blommor så bör du lägga det i ett vadderat kuvert och inte vika ihop kortet för att blommorna skall klara sig så bra som möjligt.

Kanske fick ni lite ideér med hjälp av min beskrivning. Det är ett roligt kort att göra och det går att utveckla. Ha dé gott i din pyssel hörna/ Susanne

Material

Papper
Cardstock Linen 12×12″
Happy Birds pappers packe
3D pushout Happy Birds

Dies
Round XXL
Circel XXl
Spirella circles
Scalopp xxl 72
Rosett
Grattis

Övrigt
Nuvo Glitter marker (färg wild lavender)  
Band liknande
Blommor liknande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s