Steg för steg beskrivning – Mjölkpaket presentbox

16 juli 2020: Steg för steg beskrivning – Mjölkpaket presentbox.

Nu var det dags för ett inlägg igen och jag har ju tidigare delat med mig utav mina älskade presentboxar som jag har gjort till många olika tillfällen. I detta inlägg har jag exempelvis använt de till ett litet presentkit, och gjort matchande kort till boxen. https://instila.blog/2020/05/21/kort-och-gava-i-ett/

Idag kommer jag dela med mig utav beskrivningen. 🙂

Idag har jag här ovanför gjort en enkel mall till er att följa.
Ni börjar med ett cardstock som mäter 5 1/2 x 8 1/4. Sedan ska ni biga på den långa sidan först. Måtten som ska bigas är 2, 4, 6 och 8. Biga sedan längs den korta sidan på måtten 1 1/2, 3 1/2 och 5. De streckade linjerna på mallen ovanför är alltså de bigade linjerna.

Klipp sedan bort den lilla rutan i hörnet som är ifylld i svart på mallen. Sedan är det bara tre klipp till så är den färdig att monteras. Och dessa klipp gör du längs de tre bigarlinjerna efter den biten ni klippt bort, jag har markerat de linjerna ni ska klippa med en ” våg ”. Detta kommer sedan bli botten i kartongen.

Nu är det dags att limma ihop boxen, den går att både limma och använda dubbelhäftande tejp på. Man får ta det som man tycker är bäst själv. Börja med att sätt lim/tejp på den korta lilla sidan som jag har markerat med kryss. Sedan viker man den på hälften för att få en snygg kant när man fäster ihop den. Sedan är det dags att limma botten och och är det de fyra flärparna som vi klippte till tidigare.
När man väl börjar limma ihop den så formas den oftast på plats, och man ser hur den ska vara.
Sedan har jag valt att använda mig utav band för att hålla ihop den i toppen, men man kan göra lite vad som. Man kan exempelvis ha en liten klämma, magneter eller gem 🙂

Materiallista

Vitt cardstock
Mönsterpapper
Paljetter
Lim
Band ( liknande)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s